Szabályzatok készitéséről döntés

Résztvevők:       Tuzson Gergely elnök

                            Hársfalvi Pál, és Szabó Péter alelnökök

Időpont: 2020. 09. 30.

Az elnökségi ülést a résztvevők elektronikus úton tartották meg.

 

Hársfalvi Pál tájékoztatja a jelenlévőket a 2020.09.29-én a Nemzeti Versenysport Szövetség Szakági tájékoztatóján elhangozottakról, kiemelve a MRLSZ-t érintő pontokat.

  1. 2019 évi működési támogatások késve, de várhatóan megérkeznek a szövetségekhez, csökkentés nélkül.
  2. A 2021-es évben még várható támogatás új elosztási szabályok szerint, de a szövetségeknek érdemes saját erőforrásaikat tartalékolni.
  3. A Szövetségek figyelmét felhívták arra, hogy a sporttörvényben meghatározott szabályzataikat ellenőrizzék le és tegyék rendbe, miután ez a feltétele annak, hogy működési támogatásra jogosultak legyenek. A sporttörvény 22§ ugyanis kimondja:  „A szakszövetség alapvető feladata:) szabályzatok kiadásával biztosítani a sportág rendeltetésszerű és a nemzetközi sportszövetsége szabályzatainak megfelelő működését,”
  1. Ennek kapcsán az elnökség a következő határozatokat hozza:

4.1 A szakágak bevonásával minden szabályzatot 2020 november végéig el aktualizálnia kell a szabályzatait, amely összhangban áll a FAI szabályokkal. Miután a NAC jogokat az FAI-tól az RLSZ kapta meg ezen módositott szabályzatok a jóváhagyása az RLSZ feladata.

    1. A spotörvényben meghatározott további szabályzatok aktualizálásának kérdését az elnökség a következő elnökségi ülés időpontjára halasztja el.

A határozatokat az elnökség egyhangúan elfogadta.

 

Budapest 2020.09.30   

                                                       Hársfalvi Pál

                                                       Levezető elnök