40. Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokság

Jó hangulatú, családias és színvonalas versenyt zártak a ballonrepülők Győrben.


Molnár Péter, a verseny egyik szervezője és versenyzője az alábbiakat fogalmazta meg az I. Győr Balloon Fiesta-ról és a vele egyidőben megrendezett 40. Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokságról: „Mint szervező valószínűleg elfogult vagyok, de szerintem egy jó hangulatú családias versenyt sikerült szerveznünk. Első próbálkozásra szerintem a színvonal is megütötte a mércét, de nyilván van még hova fejlődni. Reméljük sikerül a várossal együttműködve hagyományt teremteni és jövőre is megszervezni az eseményt.”

A verseny lényegében a MolnAir Ballooning és Győr város önkormányzatának közös szervezésében jött létre. Győr először adott otthont a Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokságnak, a megyébe közel 30 év elteltével tért vissza egy ilyen rangos hőlégballonos esemény. Legutóbb 1992-ben Péren rendeztek hőlégballon nemzeti bajnokságot Győr-Moson-Sopron megyében.

Összesen 18 ballon vett részt az eseményen, közülük 12-en a nemzeti bajnokságon méretették meg magukat, míg 6-an úgynevezett fieszta pilóták voltak, akik a repülés öröméért szálltak fel. A versenyre külföldről is érkeztek csapatok, 2 holland, egy olasz és egy szlovén pilóta is megtisztelte az eseményt.
A versenyfeladatok a város felett kerültek kiírásra, így a közösségi médiában is rengeteg fényképpel lehetett találkozni a verseny alatt.
Az esemény vízhangja a városvezetés és a lakosság körében is pozitív volt. A szervezők célja, hogy a jövőben hagyományt teremtsenek a versennyel.

 

  1. helyezett: Molnár Péter
  2. helyezett: Németh Zoltán
  3. helyezett: Garab Szabolcs

Teljes eredménylista

Gratulálunk a helyezetteknek és az összes versenyzőnek! Illetve köszönjük a szervezőknek a színvonalas versenyt!