Kaszás Sándornak ítélte a CIVL a Hang Gliding Diplomát

Az FAI CIVL (Nemzetközi Szabadrepülők Bizottsága - azaz a Sárkányrepülők és Siklóernyősök nemzetközi sportszervezete) az MRLSz Sárkányrepülő és Siklóernyős Bizottságának javaslatára az idei plenáris ülésen Kaszás Sándornak ítélte oda a Hang Gliding szakági elismerő oklevelet.

Ezt az elismerést a FAI 1979-ben alapította, és minden évben olyan személynek adományozzák, aki kezdeményezésével, munkájával vagy repülési teljesítményével kiemelkedően hozzájárult a sárkányrepülés vagy a siklóernyőzés fejlődéséhez. Elsőként a legendás sárkányrepülő Dan Poynter kapta ezt a díjat, vagy például 1982-ben Francis Rogalló. Két magyar is büszkélkedhet ilyen címmel: Halmos Péter (Pamír) 2001-ben és Ónódi Miklós 2011-ben lett díjazott.

Kaszás Sanyi több évtizede szervezi, oktatja és a magyar színeket képviseli a siklóernyős célraszálló sportban. Megszámlálhatatlan hazai és nemzetközi esemény rendezője és mozgatórugója. Hosszú évek óta az év sportolója és a magyar célraszállás legjobbja. Nyolc évig a siklórepülés sportági szakbizottságának vezetői tisztségét látta el.

Gratulálunk és köszönjük a sportágért tett kiemelkedő tevékenységét!