Lányi Róbert Emlékalapítvány díjazottai

A Lányi Róbert Emlékalapítvány (LREA) az 1%-os adó-felajánlások alapján 2021. évben 19.096,- Ft támogatást kapott. Köszönjük a felajánlásokat és azt idén is a díjazott fiatal vitorlázó pilóták sporttámogatására használjuk fel.

A Lányi Róbert Emlékalapítvány 23. éve működik, eddig összesen 2.123.000,- Ft sporttámogatást nyújtott 32 fő fiatal pilótának, közülük 14 pilótának 2-szer is.

Az alapítvány kuratóriuma az idei évben is két fiatal pilótát díjazott Wéber Zsombort (Alföldi Repülőklub), és Érseki Áront (Opitz Nándor Repülőklub).

Wéber Zsombor 2021. évben a Nemzeti bajnokságon erős mezőnyben az 5. helyen végzett, az utolsó versenyszámot pedig megnyerte. Ezzel a Vitorlázórepülő Ranglistán 127 pontot javított a Ranglista pontszámán.

Érseki Áron a Vitorlázó Rally Kupa versenysorozatban, ami 6 versenyhelyszínen zajlott, az összetett 2. helyezést szerezte meg. 2021. évben részt vett az Ifjúsági Európa Bajnokságon, Litvániában. Itt, első nemzetközi versenyén a tisztességes 25. helyezést szerezte meg.

Mindketten a tavalyi éves eredményeikkel a Ranglista pontjaik alapján is az ifjúsági kategória élmezőnyében vannak. A kuratórium azért is választotta Őket a díjazásra, mert szeretnénk ösztönözni a versenysportra a többi fiatal vitorlázórepülő pilótát.

 

A Lányi Róbert Emlékalapítvány a két díjazott részére személyenként 40.000,- Ft értékű sporttámogatást biztosít, amit a díjazottak a 2022. évi versenyekre való felkészülés során használhatnak fel.

 

Gödöllő, 2022. február 27              

 

Lányi Aladár és Lányi Aladárné

LREA alapítói