A siklórepülő szakág látja el a hazai siklóernyős távrepülő, célraszálló, Akro  és a gyalogsárkányos versenyzők hivatalos képviseletét. Feladatunk  a hazai siklórepülő sportág ügyeinek intézése, versenyzői licenszek, IPPI kártyák kiadása valamint a rekordok kiértékelése, hitelesítése. A szakosztály kompetenciája a nemzeti bajnokság és a  válogatott keret jóváhagyása. Tevékenységünk része a kapcsolattartás a FAI/CIVL-el, versenyszabályzatok megalkotása és a beérkező támogatások kezelése.
A Magyar Modellező Szövetség küldetése többek közt a repülőmodellező szakágakban folyó munka koordinálása, a szakágakhoz tartozó versenyek és rendezvények szervezése és lebonyolítása, az utánpótlás nevelésének irányítása, a szabadidős modellezés segítése. A szervezett modellezés közel 110 éve kezdődött hazánkban. Számos nagy siker, Világ- és Európa-bajnokság, világrekordok, Világkupa győzelmek a fénypontok a történetünkben.Tagjaink közel száz kategóriában versenyeznek, baráti találkozókon, bemutatókon vesznek részt. A szövetségünk számos más nemzetközi szervezet mellett tagja a Nemzetközi Repülő Szövetségnek (FAI) és a Nemzeti Versenysport Szövetségnek (NVESZ) is. Tagjaink tevékenysége a rülőmodellezés szinte minden ágát lefedi a repülőmodellezéstől kezdve a helikoptereken át a verseny drónokig.Szövetségünk közel nyolcvan modellező egyesület tevékenységét koordinálja és rajtuk keresztül támogatja a hazai modellsportot.Várható belépés 2020 március 14.
A Magyar Ejtőernyős Szövetség ( MESZ ) látja el a hazai ejtőernyősök, úgymint a célbaugrók, a formaugrók, a swooperek (kupola kezelők), a szárnyasruhások, a szélcsatorna sportolók és amatőrök/hobbi ugrók hivatalos képviseletét idehaza és külföldön. Ennek keretében versenyzői akkreditációk, licenszek beszerzése és nyilvántartása, magyar nemzeti versenyek szervezése és lebonyolítása, továbbá lehetőségeink függvényében azok anyagi, szakmai támogatása.A MESZ az ejtőernyős képzés, átképzés terén nagy tapasztalattal rendelkező, nemzetközileg is elismert ejtőernyősök tömörítésével, azok tudására támaszkodva a szakmaiság legfőbb fóruma, mely elkötelezett híve a repülésbiztonságnak.A MESZ évente több tucat növendéket nevel a jövő ejtőernyős nemzedékének és tandem ugrások szervezésével is népszerűsíti sportágunkat a kívülállók számára.